Estem a les portes de les Festes de la Tardor de la nostra ciutat, i com ve fent La Banda Retocada, d'un temps ençà, no hi faltarà!

El proper dissabte dia 1 d'octubre, farà que us endinsseu amb ella en un estil molt diferent al que esteu acostumats a que us reansmeti, el Maracatú, un estil amb una història profunda, originari del nord-est de Brasil. I ho farà a l'ATABALADA INFERNAL I POPULAR, que tindrà lloc a l'Avinguda Blondel de Lleida a les 20h. On participaran diferents colles de diables junt a les seves bèsties, entre ells Els Diables dels Trons, de la nostra ciutat.

 

I seguidament, sobre les 20.30h, després d'una mica de seguici des de l'Avinguda Blondel fins a l'Avinguda Madrid, a l'alçada de la Plaça Sant Francesc, hi tindrà lloc la XX GRAN NIT DE FOC.

Amb les batalles de bèsties de les diferents colles de diables participants junt a les seves forques carregades de pólvora i foc. I amb La Banda Retocada a l'escenari acompanyada d'altres músics del folklore català, i el GRAN mestre de cerimònies!! 

 

No hi podeu faltar, serà una actuació molt diferent a totes les que duu a terme La Banda Retocada durant l'any i personalment la viuen amb una il·lusió i emoció motl especials.


Desorés d'un estiu calurós i silenciós per fi La Retocada engeguem motors amb moltíssimes ganes, molta il·lusió i la barra d'energia al màxim!!!

I què millor que començar-lo amb una actuació com és el Bestiari i la Gran Nit de Foc de les Festes de Tardor de Lleida. 

Doncs si, a partir de les 20h ens trobareu al carrer Blondel participant amb els dimonis de Lleida a l'Atabalada Popular, per escalfar motors i continuar en cercavila fins a l'Avinguda Madrid, a l'alçada de la Plaça Sant Francesc on acompanyarem a Els Carreter i al GRAN Jordi Granell, mestre de cerimònies d'aquesta del Bestiari i la Nit de Foc.

Veniu preparats per gaurdir al màxim de la percussió, la pólvora i el foc!!!


Canya a la banyaaaaa!!!


Ja està aquí, ja arriba la Festa Major, les Festes de la Tardor amb la Fira de Sant Miquel, que enguany ens regala un dilluns festiu als Lleidatans.

Una Festa Major un xic diferent ja que l’Ajuntament de Lleida ha decidit traslladar els concerts al Centre Històric de la nostra ciutat. A veure com en responen els lleidatans a aquesta nova iniciativa, esperem que bé!


I entre activitats vàries, visites culturals, actuacions farcides de cultura popular i folklore, cercaviles i activitats infantils, esdeveniments esportius com la cursa de Sant Miquel, no podíem faltar, La Banda Retocada, a les nostres festes i a col·laborar i difondre la cultura popular acompanyant als diables i les seves bèsties en la XVIII Nit de Foc!!!!


Creuem els dits per tal que els dies de Festa Major s’obri una escletxa de núvols al cel i entri una mica de sol, o al menys no plogui. I si és així, el dissabte 27 de setembre, sobre les 20h, estarem entre Blondel i la Paeria tocant a ritme de diables i tabals i amb les gralles com a protagonistes també.


No podeu faltar a aquesta gran trobada de cultura popular catalana, un dels signes d’identitat, el so dels tabals, l’olor a pólvora, el soroll de les carretilles i la figura del diable alçant la seva forca!!! Us hi esperem!!


Salut, espurna, pólvora i canyaaaaa!!!!

Com molts sabreu i haureu vist, el dissabte 26 de setembre. a les Festes de Tardor de Lleida, La Banda Retocada va posar tota la seva força i energia per deixar empemta tocant en públic un dels ritmes més bonics i alhora difícils que hi ha a la música popular brasilera. Ens referim al Maracatú. Han sigut 4 anys els que han passat des del primer contacte amb el Maracatú i després de diverses petites proves en directe vam fer la rua del bestiari amb 42 persones, entre percussionistes i ballarines, uns i altres decidits a donar-ho tot. El resultat va ser FANTÀSTIC!!


Tot esforç dóna fruits i aquest no podia ser menys i vam poder gauidir tocant i ballant, i això es va transmetre al públic que ens va veure. I va ser també un plaer col·laborar en l’Atabalada Popular que organitzen els Diables de Lleida.


Ja a l’escenari, vam posar la percussió i les veus a l’espectacle que, juntament amb Els Carreter i el Jordi Granell, hem creat per acompanyar a les bèsties, diables i dimonis que participen al Bestiari.

Esperem poder repetir l’any vinent i mirar de seguir aprenent i continuar sorprenent al públic.


Canya a la Banyaaaaa!!

 

 

Doncs si!!! Després de l'estiu toca tornar a la normalitat i retrobar-se de nou, i els Retocats ens hem retrobat amb ganes i il·lusió per començar la nova temporada, inaugurant-la de la millor manera, de FESTA MAJOOOORRRR!!!!

 

I tant! I enguany amb moltes ganes de Bestiari i Nit de Foc, ja que l'any passat la pluja ens va impedir cel·lebrar-ho, havent d'anul·lar la programació prevista... esperem, desitjem i creuem els dits i les baquetes perquè aquest any el temps permeti que la festa, la música i el foc invaeixin la nostra ciutat dissabte al vespre!!!

 

Així doncs, si ja voleu gaudir de La Banda Retocada, i a més a més en una ocasió molt especial, no podeu faltar dissabte 28 a partir de les 20h, , a l'avinguda Blondel i l'Eix Comercial per gaudir de la Plantada de les Besties, i seguidament, a les 21h., a l'avinguda Blondel, continuarem la festa amb la Grand Nit de Foc, que enguany ja és la 27ena edició!!!

 

I si encara en voleu més, però en voleu participar activament, el proper dilluns 30 de setembre, iniciarem el curs amb normalitat, però de forma especial per nous membres que desitjin incorporar-se a La Banda Retocada, així que, si mai has pensat en formar-ne part, però no sabies com, aquest és el teu moment, no ho deixis per més endavant, posa't en contacte amb nosaltres per les xarxes socials: faceboock i twitter, a través d'aquesta web, a la secció "Contacta", o directament al mail: info@labandaretocada.com, i atanssat al local d'assaig habitual!!

T'hi estem esperant!!!!

 

Salut i samba i MOLT BONA FESTA MAJOR!!!!!

 

 

 


Doncs si,peruè després de les ganes de bestiari i nit de foc que teníem l'any passat, i que la pluja ens va impedir dur a terme anegant les ganes de festa...

I aquest any ha sigut tot un èxit i estem convençuts que tots els que en vam gaudir sentíem una fiblada a la pell amb cada bestia que encenia, amb cada crit de "CANYA A LA BANYA!!!!", i amb cada ritme que es tocava.

 

 

Esperem i desitjem que a vosaltres us agradés tan com a nosaltres!! En volem més, però ara haurem d'esperar a les properes festes de la tardor, però fins llavors ens esperen moltes més actuacions de La Banda Retocada!!!!

Salut i sambaaaaaa!!!!